Australian Open – да играеш на инат (подкаст)



11-02-2021 11:17 | Tennis24.bg

Заглавието на епизод 5 от тенис подкаста на „Начален удар“ на БНР е „Australian Open – да играеш на инат“. Гост в него е журналистът Станко Димов, който е съосновател и главен редактор на сайта Tennis24.bg.

„От самото начало домакините на Откритото първенство на Австралия по тенис бяха решили, че  каквото и да се случи, то ще се проведе. Горе-долу като колегите им от „Ролан Гарос“, които смениха датите на провеждане, без да уведомят никого. Условията за игра не са много нормални. Не е известно кой колко е тренирал, кой колко е седял в хотелската си стая“, коментира Димов.

Той смята, че най-нелепото нещо, което се е случило преди турнира, е отделянето на звездите Джокович, Надал, Тийм, Серина Уилямс, Барти и Осака в Аделаида. Това е било подигравка на организаторите към тенисистите извън топ 5. Димов е на мнение, че Григор Димитров може да стигне далече в Мелбърн.

„През годините Григор е доказал нееднократно, че на него австралийският въздух му се отразява много добре. Ще припомня, че там той има титла и финал в Бризбън, финал в Сидни, полуфинал и четвъртфинал на Australian Open“, аргументира се журналистът.

Според него фаворит №1 за титлата си остава Новак Джокович, но „подводни камъни“ могат да бъдат руснаците Андрей Рубльов и Данийл Медведев.

Целият разговор чуйте ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини