Без тенис мачове в Мелбърн в четвъртък



03-02-2021 20:00 | Tennis24.bg

Около 600 играчи, персонал и ръководни лица бяха принудени да се самоизолират в Мелбърн след положителен тест в „Гранд Хайт Хотел“. Хотелът бе дом на различни хора, свързани с Аустрелиън Оупън – заразеното лице е част от обслужващия персонал, който помага по време на карантината. Премиерът на Виктория Даниел Андрюс потвърди новината и каза, че всички в хотела трябва да са самоизолират до връщането на отрицателна проба.

Той все пак подчерта, че докато може да има някакви промени в подготвителните турнири, насрочени за четвъртък, позитивният тест няма да засегне Откритото първенство на Австралия, което трябва да стартира идната седмица. „Може да повлияе на турнирите утре, но няма да засегне надпреварата от Големия шлем. Става въпрос за един случай, няма място за паника. Доказахме като щат, че сме много успешни в справянето с подобни случаи и проблеми“, успокои той.

Въпреки това, това е първият местен случай във Виктория от месец насам и информацията от Министерството на здравеопазването противоречеше с тази на Андрюс. „Работник по време на карантината в хотела в „Гранд Хайт Хотел“ е тествал положително за коронавирус. Всеки посетител на хотела трябва незабавно да се изолира, да си направи тест за COVID-19 и да се карантинира за 14 дни“.

14-дневен период под карантина ще повлияе сериозно на подготовката за Аустрелиън Оупън, който стартира в понеделник. Турнирът бе изместен с три седмици от традиционния си слот през януари заради глобалната пандемия. Включително АТП Къп и други подготвителни турнири, 62 мача са насрочени във Виктория този четвъртък.

По-късно организаторите обявиха, че няма да има мачове в четвъртък в подготвителните турнири в Мелбърн преди Аустрелиън Оупън след случай на коронавирус.

До отмяната на срещите от шестте надпревари на ATP и WTA се стигна, след като 600 души бяха принудени да се карантинират след положителна проба на работник от хотела. “Няма да има мачове на “Мелбърн Парк” в четвъртък. По-късно през деня ще бъде публикувана обновена информация за програмата в петък. Здравните власти ни казаха, че има положителен тест за коронавирус на работник от хотела. Тези, които бяха под изолация в хотела, трябва да се тестват и да бъдат под карантина до връщането на отрицателна проба“, се казва в официалния фийд на АО в Туитър.

Даниел Андрюс, премиерът на щата Виктория, заяви, че заразеният за последно е работил в “Гранд Хайт Хотел” в Мелбърн на 29 януари, и всеки в хотела е считан за негов близък контакт. Хотелът бе построен с целта да събере над 1000 играчи, треньори и съдии, които пристигнаха в Австралия за 14-дневната карантина преди откриващия Шлем за годината, който стартира в понеделник. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини