Пиронкова отстъпи пред Серина Уилямс в два сета



03-02-2021 11:00 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова приключи участието си на WTA 500 турнира на твърди кортове в Мелбърн „Яра Валей Класик“. В среща от осминафиналите, Спортист №1 на България за миналата година отстъпи пред бившата №1 в света Серина Уилямс с 1:6, 4:6 в двубой, който продължи 74 минути.

В първия сет интрига нямаше. Серина игра на пълни обороти, успя да пробие на три пъти началния удар на Пиронкова и заслужено поведе с 6:1 гейма. През втората част българката успя да изравни играта и срещата вървеше гейм за гейм. Сервирайки при 4:5 Пиронкова отрази три мачбола, но при четвъртия допусна непредизвикана грешка и срещата приключи.

Това беше шести сблъсък между двете, като българката продължава да няма успех над носителката на 23 титли от Големия шлем. За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на US Open миналата година, когато Уилямс се наложи в три сета.

За Пиронкова това е първа загуба за годината. По-рано през сезона тя постигна 5 победи – 3 в квалификациите за Australian Open и две на този турнир в Мелбърн.

С достигането си до осминафиналите Цвети си гарантира 55 точки за ранглистата на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини