Федерер: Загубите от Джокович могат да повлияят на Надал



21-05-2011 15:31 | Николай Драгиев

Роджър Федерер вярва, че Рафаел Надал все още е фаворит за спечелването на Откритото първенство на Франция. Швейцарецът обаче поясни, че е изключително любопитен да види как ще се отразят на Надал четирите поредни загуби от Джокович в психологически план.

Световният номер 1 претърпя нехарактерните за него четири загуби във финални двубой срещу Джокович - в Индиън Уелс, Маями, а също и на клей в Мадрид и Рим.

Това позволи на Джокович да натрупа 37 поредни победи преди "Ролан Гарос", който започва в неделя. В Париж Надал има само 1 загуба в своята кариера - от Робин Сьодерлинг през 2009.

"Ще бъде интересно да видим как Надал ще се справи с тази ситуация и как ще му повлияе в психологически план. Четирите загуби във финали на "Мастърс 1000" ще имат отражение. Може би той загуби в Рим тъкмо заради предишните три поражения. Не се притеснявам за него, но няма съмнение, че в момента той преживява един от важните моменти в кариерата си. Няма да му е лесно," анализира Федерер.

Федерер обаче допълни картината, като обобщи и собствените си мачове с Джокович. Според него сърбинът не е доминирал над него, както го е направил срещу Надал.

"Не мисля, че ситуацията е същата. Дори и да загубих трите ни последни срещи, не мисля че той доминираше срещу мен," обясни Федерер.

За бившия номер 1 не е проблем да бъде считан за фаворит номер 3 в турнира, тъй като самият той никога не е считал "Ролан Гарос" за своя територия.

"Със сигурност напрежението върху мен е много по-малко. Никога не съм бил категоричен фаворит за титлата тук, така че сегашната ситуация не е нова за мен. Бих се притеснявал, ако на Уимбълдън не съм считан за фаворит," разкри той.

"Изключително спокоен съм в момента. Никога не съм имал толкова приятна седмица преди "Ролан Гарос" да започне," заяви още носителят на 16 титли от "Големия Шлем".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини