Съперниците единодушни: Увереността е ключът за успеха на Ноле



21-05-2011 11:49 | Станко Димов

Най-големите съперници на Новак Джокович се обединиха около тезата, че ключът към успеха на сърбина е неговата увереност.


В този момент може би той (Джокович) играе по-добре в защита, но основната променя дойде в увереността му", сподели Рафаел Надал. 5-кратният шампион от "Ролан Гарос" записа 4 загуби от Новак Джокович тази година, всичките на финали от "Мастърс" турнирите в Индиън Уелс, Маями, Мадрид и Рим. "В момента всички са наясно колко добър е Новак и колко може да бъде още. За мен лично той бе същият играч и преди няколко години. Разликата е, че сега печели, а титлите и победите го правят все по-уверен", коментира Надал.

Световният номер 3 Роджър Федерер е в половината на Джокович на "Ролан Гарос". От началото на годината швейцареца записа 3 загуби от Ноле, и подобно на Надал сподели: "Сега е много по уверен, това е ясно".

"Понякога преди, когато беше ветровито или просто не се чувстваше добре, Джокович не се бореше толкова много. Сега обаче победната му серия показва, че вече играе нормално и сега може би побеждава по-лесно от преди. Той обаче си е същият играч. Имаше няколко завързани двубои, в които можеше да загуби. Това обаче не се случи. В моите очи той не е различен играч. Винаги се е стремял да завършва двубоите си добре", коментира Федерер.

Анди Мъри, който беше само на 2 точки от това да нанесе първа загуба на Джокович за годината, когато двамата се срещнаха на полуфиналите в Рим, се присъедини към мнението на Рафа и Роджър. "Не виждам Джокович да е направил някакви технически промени. Той винаги е бил способен да играе страхотен тенис. Сега просто извървя целия път", коментира Мъри.

"Мисля, че в момента той има правилния манталитет на корта. Много е силен през цялата година. Започва турнирите добре, а когато дойдат двубоите срещу топ състезателите Ноле вдига нивото си още повече, което може би преди не правеше. Намери начин да се справя с големите в тениса и сега е по-уверен от всякога", сподели световният номер 4.

Джокович е достигал два пъти до полуфинал на "Ролан Гарос" - през 2007 и 2008. Той ще си гарантира първото място в ранглистата ако достигне финал в турнира. Нещо повече, ако сърбинът стигне до мача за титлата, то той ще задмине Джон МакЕнроу за най-много победи от началото на сезона. Титла в Париж ще означава 46-та поредна победа за Ноле, точно толкова, колкото има и Гилермо Вияс, който държи този рекорд.

"Това, което Ноле прави е невероятно. Не бях много изненадан, когато той победи Рафа в Мадрид въпреки, че очаквах Надал да спечели заради предишните му резултати. Не трябва обаче да забравяме, че преди това Рафа загуби от Джокович и в Индиън Уелс и Маями", припомни още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини