Кириос: Джокович е нашият Леброн Джеймс в тениса



26-01-2021 15:08 | Tennis24.bg

Ник Кириос сравни световния номер 1 Новак Джокович със звездата от НБА Леброн Джеймс заради влиянието му върху играта на и извън корта, но в същото време го разкритикува заради безотговорното му отношение към пандемията от коронавирус. Както е известно, по време на веригата турнири "Адриа Тур", организирана от сърбина, много играчи (включително Джокович и Григор Димитров) се заразиха с Covid-19.

"Новак е един от лидерите в нашия спорт. Той е нашият Леброн Джеймс заради факта, че е пример за всички тенисисти. Но някои от нещата, които прави по време на световна пандемия, не са правилни. Разбира се, всеки може да сгреши, но трябва да осъзнава последствията от своите постъпки", заяви Кириос.

"Джокович трябва да се върне в правия път. Правя тези изказвани не заради вниманието на медиите. Мен са ме възпитали в такива принципи и се опитвам да допринеса за общото благополучие", каза още австралиецът.

Кириос не е единственият сред австралийците в критиките към Джокович заради писмото му с искане организаторите да облекчат карантината за играчите преди старта на Откритото първенство на Австралия.

Защитниците на Джокович изтъкват факта, че сърбинът, както и други топиграчи като Рафа Надал и Доминик Тийм, карат карантината при много по-луксозни условия в сравнение с останалите играчи и битката на Джокович е именно за по-добри условия на нископоставените тенисисти.

"Терасата на Джокович е по-голяма от моята стая, но той поне ги казва тези неща. Изненадан съм от мълчанието на Надал и Тийм", коментира аржентинецът Гуидо Пея миналата седмица.

Световният номер 2 Надал отвърна на критиките в интервю за ЕSPN. "Всички опитваме да си помагаме. Някои имат нужда да го правят публично, докато други опитваме да го правим, без да си правим реклама", каза Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини