Тийм: Мога да спечеля титлата в Мелбърн



22-01-2021 14:48 | Tennis24.bg

Световният №3 Доминик Тийм пристигна в Австралия с големи надежди. Миналогодишният финалист призна, че основната цел пред него ще бъде да спечели титлата, която му се изплъзна преди 12 месеца, когато отстъпи пред Новак Джокович.

Австриецът вече спечели един трофей от турнир от Шлема (US Open 2020), но това не му дава допълнително спокойствие на корта, сподели самият той.

„Определено искам да спечеля турнира. Започвам всеки турнир с нагласата да го спечеля. По време на мачовете не съм по-спокоен, защото вече съм спечелил титла от Големия шлем. Това няма да се промени до края на кариерата ми. Знам, че ако играя добре и съм подготвен, имам шансове да стигна далеч в Австралия, както и на другите турнири от Големия шлем“, коментира Тийм.

Австриецът призна, че турнирът, който най-много иска да спечели в кариерата си е „Ролан Гарос“. През 2018 и 2019г. той достигна до финала, но и в двата случая отстъпи пред Рафаел Надал, който има общо 13 титли в Париж. Тийм призна, че според него и този сезон Матадора ще бъде големият фаворит за трофея във френската столица.

„Той (Надал) е от друга класа. Никога не съм успявал да го победя там. На други турнири съм уверен, защото съм го правил, но да го победя на този централен корт е може би едно от най-големите предизвикателства в спорта. Само двама са го побеждавали за 16 години, което е лудост. Мисля, че ще бъде неоспоримият фаворит и най-силният играч в Париж още 1-2 години. И все пак това е голямата ми цел.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини