Още трима с коронавирус преди Australian Open



20-01-2021 14:09 | Tennis24.bg

Още трима души, които са свързани по някакъв начин с Откритото първенство на Австралия, са дали положителни тестове за COVID-19 и така общата бройка на заразените преди първия турнир от Големия шлем стигна 10. Турнирът трябва да започне на 8-и февруари.

Министърът на спешните ситуации на щата Виктория Лиза Невил потвърди, че новите случаи са били открити в сряда и добави, че властите са "много уверени", че един от случаите е тенисист. Въпросният тенисист вече се е изчистил от вируса и не е заразен. Въпросният играч е имал сериозно ограничение от контакти, тъй като е пристигнал в Австралия с полет, в който е имало и друг заразен човек. Другите два случая са на още един играч и на човек от спортно-технически щаб.

Наличието на тези общо 10 положителни случая означава, че общата бройка от 72 играчи, пристигнали с трите чартърни полета от Абу Даби, Доха и Лос Анджелис, остават в сериозна изолация заради близките си контакти с въпросните заразени.

Общо са пристигнали 17 чартърни полета в Австралия в рамките на три дни, които са превозвали играчи и хора около тях, като всички преминават през задължителната 14-дневна карантина.

Директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли заяви, че са направени 3200 теста на над 1200 играчи, помощен персонал и служители на турнира.

"До момента бройката на заразените е изключително ниска, а ние сме на 6-ият ден. Ако има нови заразени, те отиват в междинен хотел, който е предвиден само за такива случаи. Ние имаме различен подход към контрола на вируса", каза той. ДГордеем се тук във Виктория и в Австралия за начина, по който сме го направили и сме защитили общността. Ще продължим да вървим в тази посока".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини