Азаренка: Трябва да приемем карантината и да продължим напред



19-01-2021 16:49 | Tennis24.bg

Виктория Азаренка призова своите колеги тенисисти да „приемат и да се адаптират“ към здравните разпоредби в Мелбърн преди откритото първенство на Австралия през следващия месец на фона на широко разпространените критики за хотелската карантина, на която са подложени пристигащите.

Повече от 70 състезатели, заедно с членове на отборите и антураж, както и съдиите, бяха принудени да карат строга карантина и не могат да тренират, след като пътници в три чартърни полета са дали положителен тест за коронавирус при пристигането.

Редица топ играчи, включително номер 1 при мъжете Новак Джокович, се оплакаха от необходимостта от принудителна 14-дневна хотелска карантина. Но премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс заяви, че е от съществено значение да се спре разпространението на вируса и правилата са едвакви за всички.

Но в свое отворено писмо двукратната шампионка в Австралия Виктория Азаренка заявява, че играчите и треньорите трябва да спазват здравните протоколи, въведени от щата Виктория.

„Да бъдеш в 14-дневна карантина и да приемеш ограниченията е много трудно за приемане. Особено след целия този труд, който си положил извън сезона, за да бъдеш готов за игра в първия Голям шлем за годината“, написа беларуската в своя „Туитър“ профил.

„Разбирам чувството на разочарование, което преобладава и усещането за несправедливост и това ме поразява! Но понякога трябва да приемем неочакваните препятствия, да се адаптираме и да продължим напред“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини