Донев: Две точки решиха мача, тази година съм друг човек



07-11-2020 17:10 | Tennis24.bg

Габриел Донев отпадна на старта на квалификациите на петото издание на Sofia Open. Българинът взе сет, но отстъпи пред италианеца Фабрицио Орнаго с 3:6, 6:1, 2:6. Двубоят бе първи на централния корт за тази година и продължи близо два часа. След срещата Донев сподели, че изходът на двубоя е бил решен от няколко точки. Той изказа своята благодарност към БФ Тенис и организаторите за дадената му „уайлд кард“ и възможността „да свери часовника“ на турнир от календара на световния тур. Донев пожела успех на останалите българи в надпреварата и изрази увереността си, че всеки един от тях може да запише победа на Sofia Open.

„В сравнение с миналата година мога да кажа, че съм друг човек.  Тази година бях доста по-отпуснат и показах играта, която мога да играя. За съжаление, срещу по-добрите играчи една точка променя мача. В първия сет, в гейма, в който сервирах и бях пробит, две точки решиха мача. Той успя да ме пробие, а в същото време сервираше страхотно. В третия сет той повиши значително качеството на началния удар, не успях да му противодействам по никакъв начин. Пробвах различни неща – излизах по-напред при ретур, връщах се по-назад, имаше моменти, в които оставах на линията. Исках да го накарам да мисли за всеки сервис. Но той навлезе в много силен ритъм. Срещу добрите играчи е така – мачът се решава от 1-2 точки на сет, а понякога и за целия двубой“, каза Донев на виртуална пресконференция.

„Вярвам, че всеки един от нас българите в турнира, има потенциала да запише победа в турнира. Убеден съм в това.

Усещането да играеш на Sofia Open е невероятно. Много по-различно е турнирите на по-долни нива, на които се състезаваме. Атмосферата, желанието за игра, концентрацията – всичко е съвсем различно. На турнир като Sofia Open можеш да сравниш нивото си, да видиш къде се намираш, да откриеш силните и слабите си страни. Искам да изкажа големи благодарности на БФ Тенис, че ми дадоха възможност да участвам в турнира. Искам да пожелае успех на останалите български тенисисти на Sofia Open. Убеден съм, че всеки един от тях може да спечели двубоя си, независимо срещу кого играе“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини