Лазаров е с коронавирус, чешки вундеркинд го заменя в основната схема



Лазаров е с коронавирус, чешки вундеркинд го заменя в основната схема
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-11-2020 21:44 | Tennis24.bg

Чешкият вундеркинд Йонас Форейтек - носител на две титли от "Големият шлем" от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open, ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020.

"Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест - в съответствие с протоколите на АТП и законовата уредба на Република България", заяви доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer  на турнира.

"СофияМед", официален медицински партньор на Sofia Open 2020, подложи на тест всички играчи, треньори и целия организационен екип на турнира и гарантира сигурността и здравето на всички участници в надпреварата в София. Строгият медицински контрол ще продължи да бъде прилаган в името на здравето и безопасността на всички.

Още един българин - Александър Донски, получава "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2020. В тях ще участва и Габриел Донев.
Схемата на квалификациите включва имена като бившият №8 в света Жил Симон и бившият №12 Виктор Троицки влизат в квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини