Тейлър Фритц: геймърът - тенисист



22-10-2020 14:59 | Tennis24.bg

Само 16 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 г. – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме  рубриката "Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Тейлър Фритц започва да играе тенис едва двегодишен. Това обаче едва ли е изненада, след като баща му Гай е треньор, а майка му Кати Мей – бивша професионална тенисистка, достигнала до №10 на ранглистата.

Обича да играе на всички настилки. За свои любими удари определя сервисът и форхендът. Идолите му са Хуан Мартин дел Потро и Пийт Сампрас, който го изненада с торта на 18-ия му рожден ден по време на Чалънджъра в Монтерей (Мексико) през 2015 г.
Същата година Фритц завърши сезона като №1 при юношите, като постига победи над бъдещите състезатели от Топ 10 на ранглистата на АТП Андрей Рубльов, Денис Шаповалов и Стефанос Циципас.

През 2016-а Фритц бе избран за Новобранец на годината в мъжкия тур. Тогава, едва на 18, се ожени за Ракел Педраса, която след участия във всички четири турнира от Големия шлем при девойките заряза тениса за да се посвети на семейния живот. Двамата имат син – Джордан, но през декември 2019-а бракът им завърши с развод.

Фритц има една титла от турнир на АТП (Ийстборн 2019), а през март тази година достигна рекордното си класиране в световната ранглиста - №24.
В свободното си време обича да играе на ФИФА или да излиза с приятели. През пролетта стана първият професионален тенисист, който инвестира в компания за електронни спортове.

Привърженик е на „Манчестър Юнайтед“ и тима от НФЛ „Лос Анджелис Чарджърс“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини