Шварцман: Спечелих луд мач, мога да бия Рафа тук



07-10-2020 13:44 | Tennis24.bg

Диего Шварцман победи с 3:2 сета Доминик Тийм и се класира за първия си полуфинал на „Ролан Гарос“. На пресконференцията след двубоя аржентинецът не скри задоволството си от начина, по който успя да приключи двубоя срещу своя добър приятел Тийм.

„Във втория и третия сет имах толкова много възможности да се справя по-добре, да спечеля тези две части. Не се възползвах, точно затова бях толкова разочарован и бесен на себе си. В началото на четвъртия сет Тийм започна да играе много добре. При 5:4 и равни 40 той изигра няколко невероятни точки. Знам, че той е един от най-добрите в света, но не можех да повярвам как го прави. В един момент си мислех, че днес нещата няма да се получат. След това, в тайбрека, играх луд тенис. В петия сет продължих да правя нещата по същия начин. В края на мача мисля, че физически стоях по-добре от него и това беше причината да спечеля“.

Относно победата на Диего над Надал в Рим и предстоящия мач сега в Париж, аржентинецът каза следното: „Не съм сигурен, че този успех ще ми вдъхне увереност, защото в срещите срещу него изоставам с 1-10 победи. Знам, че тази седмица мога да го победя, а това е много важно. Имам два свободни дни и в момента не искам да мисля за полуфиналите. Преди малко спечелих един луд мач, за което съм щастлив“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини