Надал се класира за полуфиналите



07-10-2020 08:27 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като отстрани Яник Синер в три сета – в отделните части 7-6 (4), 6-4, 6-1.

Матадора измъкна трудно откриващата част, в която 19-годишният италианец проби за 6-5 и сервираше за сета, но  опитният испанец върна брейка, а след това се наложи в тайбрека. Втората част също бе тежка за 12-кратния шампион в надпреварата, който отново допусна първи пробив в подаването си за 1-3, но направи моментален рибрейк, а впоследствие нанесе решаващ удар с пробив за 5-4 и успешен сервис за сета. В третата част гардът на Синер падна и той бе лесна плячка за безмилостния Надал, който след нови три пробива достигна своя 13-и полуфинал в Париж.

Той го направи без загубен сет от началото на турнира, като до момента няма загубен полуфинал в участията си във френската столица. Синер пък си тръгва с гордо вдигната глава след великолепния си дебют в надпреварата, който наподобяваше серията именно на Надал от дебютното участие на испанеца на Ролан Гарос през 2005 година, когато „Кралят на клея“ спечели и първата от 12-те си титли.

В спор за място на финала Надал ще играе със своя добър приятел Диего Шварцман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини