Двама българи се класираха за основната схема в София



16-05-2011 17:32 | Станко Димов

Двама български тенисисти успяха да се класират за основната схема на третия фючърс турнир Zagorka Tennis Cup в София. Държавният шампион в зала за тази година Серафим Грозев победи със 7:5, 6:3 Себастиан Падуре от Румъния, а Андреас Нейков се справи със съпротивата на украинеца Денис Милокостов, побеждавайки с 6:3, 7:5.


Серафим Грозев имаше затруднения само в първия сет, след което се справи с играта на румънеца и спечели двубоя. Андреас Нейков показа по-добра игра от своя опонент и заслужено спечели място сред 32-мата най-добри в турнира.


Другите двама наши състезатели в квалификациите - Петър Трендафилов и Димитър Петров, отпаднаха от надпреварата. Тренафилов загуби своя мач срещу австриеца Максимилиан Нойкрист с 1:6, 3:6, а македонецът Стефан Мицов надделя над Димитър Петров с 6:1, 7:5.

Така осмината победители в днешния ден ще се включат утре в основната схема на фючърса с награден фонд $10 000. Общо осем българи ще участват в първия кръг на турнира. Тихомир Грозданов, Тодор Енев и Валентин Димов са поставени директно в схемата според класирането си в ранглистата на ATP, а „уайлд кард" получават Димитър Кузманов, Александър Лазов и Георги Йорданов.


Мачовете от основна схема през седмицата са с начален час 10.00 часа, а полуфиналите и финала (събота и неделя) са от 11.00 часа. Двубоите се играят на пряка елиминация в 2/3 тайбрек сета. Турнирът е с награден фонд $10 000 съгласно разпоредбите на международната тенис федерация.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини