Пиронкова: Вожняцки заслужава да е №1



14-05-2011 12:34 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова заяви, че знае как да се справи с трудните ситуации, в които изпада. Българката признава, че когато през 2009 година е загубила мястото си в топ 100 се е мобилизирала и е успяла отново да се върне сред най-добрите.

В интервю за списание Life and Health Пиронкова разкрива, че се разбира много добре със световната номер 1 Каролина Вожняцки, макар двете да не са близки приятелки.

Пиронкова е убедена, че датчанката заслужава званието си на №1, независимо от критиките.

"През 2009 година загубих почти всички точки, но това не ме пречупи. Концентрирах се върху играта си и отново започнах да печеля," разказва Пиронкова.

"Преди се притеснявах, когато губя точки, но сега не приемам толкова тежко това," разкрива Пиронкова, която след полуфинала си на Уимбълдън 2010 достигна до подножието на топ 30.

"Трудно е да се каже, че съм близка с някоя от моите съпернички на корта. Говорим си за много неща по време на турнирите. Най-добре се разбирам с Каролина Вожняцки, но не мога да кажа че сме много близки."

"Знам че много хора я критикуват и казват, че не заслужава да бъде на върха в ранглистата. Не съм съгласна с тях, че стилът й е твърде дефанзивен и неатрактивен. През 2010 година тя игра добре и си заслужи позицията," категорична е Пиронкова.

Цялото интервю вижте тук.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини