Тенис анализатор: Не мога да си представя, че е възможно подобно завръщане



11-09-2020 12:57 | Tennis24.bg

Умората е основният фактор за загубата на Цветана Пиронкова от Серина Уилямс с 6:4, 3:6, 2:6, смята бившият тенис национал и настоящ топанализатор Ивайло Трайков. Българката не успя да преодолее четвъртфинала от Откритото първенство на САЩ.

32-годишната пловдивчанка стартира страхотно. Тя спечели първия сет и направи пробив в началото на втория, но легендарната американка пое контрол върху мача след това.

"Вторият сет беше ключов. Ако беше успяла да задържи своя сервис след пробива, можеше да спечели - сподели пред "България Днес" Трайков. - В третата част умората оказа влияние. С всеки гейм ставаше по-тежко. Тук влияние оказа и предишният мач с Ализе Корне. Ако Цвети беше затворила в два сета срещата с французойката, щеше да има повече енергия. Много малко не й стигна, но тя направи уникално представяне в целия турнир."

За успеха Пиронкова ще получи $425 000 от наградния фонд и 430 точки за ранглистата. Това са първи точки за Цвети през последните три години, когато тя прекъсна с тениса и се отдаде на своя първороден син Александър.

"Не мога да си представя, че е възможно подобно завръщане - обясни Ивайло Трайков. - Самият аз съм правил дълги прекъсвания и знам колко е трудно отново да набереш форма. А какво остава да го правиш на толкова високо ниво. Пиронкова се наслаждава на играта без психическо напрежение, защото вече е постигнала доста неща."

Пловдивчанката ще успее да надгради след четвъртфинала на Откритото първенство на САЩ, смята Трайков.

"Няма да се учудя, ако играе полуфинал или финал на нейния любим турнир "Уимбълдън" догодина", прогнозира експертът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини