Вицепрезидентът на ITF похвали Пиронкова за представянето ѝ на US Open



10-09-2020 12:21 | Tennis24.bg

Вицепрезидентът на Международната тенис федерация (ITF) Катрина Адамс засипа с похвали представянето на Цветана Пиронкова на Откритото първенство на САЩ. В сряда Цвети се изправи срещу носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс в среща от четвъртфиналите, която приключи с успех за американката – 4:6, 6:3, 6:2. Адамс беше гост коментатор на официалното радио на US Open и в минутките преди началото на срещата коментира представянето на Пиронкова и шансовете ѝ срещу Уилямс така:

„Цветана Пиронкова за първи път в кариерата си е на този етап в турнира. За нея е добра новина, че няма да има публика. Серина има повече опит. Двете се познават и едва ли има с какво да се изненадат, Серина ще атакува яростно сервиса на Пиронкова, особено втория. 

Голямо предимство за Пиронкова е страхотното ѝ предвижване по корта. Тя ще се опитва да движи Серина, за нея ще бъде важно да държи топката и да изкара Серина от баланс. Тя трябва да отваря корта, това ще и помогне. Харесва ми как използва линиите, как движи опонентите си. Играе разумно.
Пиронкова има шанса, че след толкова години е в основната схема. Сега върху нея няма напрежение, тя играе абсолютно освободено. Пиронкова няма какво да губи, изкара страхотно време тук. Цветана предпочита да играе от основната линия, има страхотен първи сервис, което е от огромно значение. Не излиза много на мрежата. Пиронкова е майка, която се завръща в тениса след 3 години. И го направи по запомнящ се начин, който заслужава адмирации“.

По време на самия двубой похвалите към Цвети продължиха, също както и след срещата. Всъщност, те не са спирали през последните десетина дни.
„Тя е толкова изненадваща и невероятна. Дадох всичко, което имах, дори това, което нямах. Какво повече? Освен да се поклоня на това момиче, което беше малко по-добро от мен“, каза Ализе Корне след двубоя с Цвети на осминафиналите.

Почитания към Пиронкова изказа и Серина Уилямс. „Когато станеш майка, можеш да направиш всичко. Независимо дали печелим или губим, когато свърши мачът, се връщаме, за да сменяме памперси. Пиронкова е невероятна, това, което направи, е изключително. Познавам я отдавна и не можех да повярвам на стореното от нея до момента. Направи невероятно завръщане".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини