Нови победи за Джокович, Зверев и Циципас



03-09-2020 10:28 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за третия кръг на US Open. Водачът в световната ранглиста надделя над британеца Кайл Едмънд с 6:7(5), 6:3, 6:4, 6:2 и остана непобеден във всичките си 25 мача през сезона.

Белградчанинът, който завърши с 51 печеливши удара в двубоя, дори е в серия от 28 поредни успеха от ноември миналата година. Едмънд спечели оспорвания първи сет в драматичен тайбрек със 7:5 точки, но в последствие Джокович доминираше. Осемкратният финалист на "Флашинг Медоус" поведе с 4:1 гейма във всеки от следващите три сета и не допусна изненада.

"Мачът беше много оспорван за сет и половина. След това успях да направя пробив, а след спечелването на втората част вече се чувствах доста по-комфортно. Започнах да разчитам по-добре сервиса ми, ретурите ми се получаваха, а и моето подаване вървеше. Като цяло се получи добър тест за мен и се радвам, че се справих", коментира сърбинът.

"Кайл наистина изигра фантастичен първи сет. Той почти не сбърка нищо. Сервираше отличНо, беше агресивен от дъното на корта. Неговият форхенд е обичайното му оръжие, но в този мач и особено в първия сет бекхендът му също беше много, много солиден", допълни той.

Следващият съперник на Джокович ще бъде германецът Ян-Ленард Щруф, който се справи с представителя на домакините Майкъл Мо с 6:2, 6:2, 7:5.

Поставеният под номер 5 Александър Зверев също имаше известни проблеми срещу 223-ия в световната ранглиста Брендън Накашима (САЩ), но все пак стигна до успеха със 7:5, 6:7(8), 6:3, 6:1 след почти три часа игра. Зверев пласира 24 аса и общо 60 печеливши удара, като не допусна пробив в мача, въпреки че направи цели 10 двойни грешки.

Германецът ще играе в третия кръг срещу 32-ия в схемата Адриан Манарино (Франция), който се наложи над представителя на домакините Джак Сок със 7:6(5), 7:5, 6:2.

Победителят във финалния турнир на АТП за миналия сезон и номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) също продължава напред след успех над участващия с "уайлд кард" Максим Креси (САЩ) със 7:6(2), 6:3, 6:4. Креси, 168-и в света, дебютира в основната схема на турнир от Шлема на сингъл. Той пласира 21 аса, но допусна два пробива, а не успя да спечели нито веднъж подаването на съперника си.

Циципас игра солидно, като лимитира грешките до 15 срещу 32 на съперника. Следващият съперник на гърка ще бъде номер 27 Борна Чорич (Хърватия), който спечели петсетов трилър срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро със 7:5, 4:6, 6:7(5), 6:2, 6:3 след 4:19 часа игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини