Виктория Томова вече е в Ню Йорк и се готви за US Open



22-08-2020 12:36 | Tennis24.bg

Виктория Томова е преминала медицинските тестове за участие на Откритото първенство на САЩ. Най-добрата българска ракета при жените за пръв път ще играе директно в основната схема на турнир от Големия шлем. Тя пристигна в Ню Йорк преди няколко дни и се готви за началото на Откритото първенство на САЩ.

"Всичко е нормално с нея, а US Open е огромна мотивация - увери личният треньор на 25-годишната българка Михаил Кънев, цитиран от "България днес". - Изчакваше до последно дали ще успее да се включи за турнира, който трябваше да се състои в Синсинати, но беше пренасочен за Ню Йорк."

Мерките за сигурност в САЩ са изключително сериозни за всички тенисисти. Те спазват строг протокол. Специално внимание беше обърнато на Томова, чийто тест в Палермо (Ит) преди три седмици показа наличие на антитела и тя беше спряна от участие.

"Много е тежко, но си струва - добави Михаил Кънев. - Мисля, че е в добра форма. В Палермо беше здрава, но организаторите я спряха заради съмнения. Вероятно тя беше изкарала коронавируса на крак, докато играеше в Белград."

Томова беше във феноменална форма, докато участваше на демонстративните мачове в сръбската столица. Тя спечели седем победи от седем срещи.

"Запази формата. Дори когато беше изолирана в Палермо, продължи да тренира в стаята за физическа форма - допълни Кънев. - Вероятно е оказало малко влияние на издръжливостта и силата, но нищо по-сериозно."

Другата българка в основната схема при жените е Цветана Пиронкова. Тя все още не е потвърдила дали ще участва на 100%.

Григор Димитров също е сред играчите, които ще се пуснат на кортовете в Ню Йорк.

US Open стартира на 31 август.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини