Джокович за US Open: Бях много близо да не дойда



20-08-2020 17:42 | Tennis24.bg

Лидер в световната ранглиста Новак Джокович заяви, че е щастлив, че е наел къща в предградията на Ню Йорк, вместо да бъде в защитени от коронавирус хотели за US Open. Сърбинът смята, че в големите сгради ще бъде прекалено задушаващо и той успя да убеди организаторите да му бъде позволено да остане на друго място, въпреки че трябваше да плати за сигурността, за да покаже, че не нарушава правилата.

"С дърветата и спокойствието да бъдеш в подобна среда е благословия. И съм благодарен, защото видях хотела, в който отсядат мнозинството играчи. Не искам да звуча арогантно, но е трудно за повечето състезатели, без да могат да отворят прозореца си, а си в хотел в малка стая", заяви Ноле пред New York Times.

US Open започва без фенове на 31 август. Шампионът от миналата година Рафаел Надал избра да не лети за САЩ заради пандемията и вместо това се подготвя за пренасроченото Открито първенство на Франция от 27 септември. Роджър Федерер е контузен, оставяйки Джокович като звездата на атракцията, което е в основата на неговото решение да участва.

"Бях много близо да не дойда. Имаше много несигурности. Разбира се, аз също се почувствах отговорен като топ играч, за да бъда тук. За нашия спорт е важно да продължаваме напред", добави Джокович, който е трикратен победител в Ню Йорк (2011, 2015, 2018).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини