Вожняцки надигра Янкович и е на полуфинал



13-05-2011 17:50 | Станко Димов

Каролина Вожняцки се класира за полуфинал на турнира в Рим, след като в трисетов спектакъл победи Йелена Янкович – 6:3, 1:6, 6:3. Успехът бе трети поред за датчанката от началото на годината над бившата номер 1, след победите в Дубай и Чарлстън по-рано през сезона. 

 

След като си размениха по един сет Янкович излезе напред в третата част, но по-инергичната игра на Вожняцки и осигури обрат и място на полуфинал. Особено любопитен бе третият сет, в който двете реализираха седем поредни пробива до 4:3 за Вожняцки, след което датчанката направи решителната крачка към победата.

С поражението Янкович ще бъде номер 10 от понеделник и ако продължава с колебливите си изяви, може да изпадне от първите десет в света.

 

Там актуалната номер 1 ще се изправи срещу Виктория Азаренка или Мария Шарапова, които излизат на корта по-късно тази вечер. 

 

В другата част на схемата също има ясен полуфиналист. Това е китайката На Ли, която даде само 4 гейма на унгарската ветеранка Грета Арн – 6:3, 6:1. Съперникът на Ли по пътя към финала пък ще бъде определен от двубоя Франческа Скиавоне – Саманта Стосър. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини