ITF подготвя рестарт на тенис турнирите22-07-2020 20:29 | Tennis24.bg

Международната федерация по тенис (ITF) обяви плановете си за възобновяване на турнирите при юноши, ветерани, тенис на инвалидни колички и плажен тенис. Плановете са изготвени в сътрудничество с отговорния комитет на всяка една от организациите и са одобрени от Борда на ITF, като основен акцент при взимането на решенията са здравето и безопасността на всички.
 
Понастоящем турнирите на ITF за юноши и тези по плажен тенис ще бъдат подновени в седмицата, започваща на 31 август. Все още не са определени дати за завръщането на турнирите за ветерани и тези за хора в инвалидни колички. ITF състезанията при мъжете и жените по план трябва да започнат на 17-ти август.

В зависимост от ситуацията с Covid-19, календарите на турнирите могат да подлежат на промяна. В подкрепа на безопасното възвръщане към международните надпревари, ITF изготви протокол за всички домакини и участници в турнири, който има за цел да намали риска от излагане и разпространение на Covid-19. Протоколите ще се актуализират редовно, тъй като глобалната ситуация с Covid-19 продължава да се променя.

Всеки един турнир, който ще се възобнови след паузата трябва да се съобразява и с изискванията на местните здравни власти.

Още вчера Българската федерация по тенис обяви новия календар и новите правила за възобновяване и провеждане на състезания.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Monte-Carlo Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Монте Карло, Монако
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,082,960

Official Website | Livescore
Други новини