В петък започва първият турнир на открито за годината



22-07-2020 13:02 | Tennis24.bg

В петък на кортовете на ТК „Левски“ в Борисовата градина в София ще започне 16-ият последователен традиционен турнир „Амбинор къп“. Това ще бъде първата надпревара на открито за годината, както и първата у нас след коронавирус пандемията изобщо.

Записани за участие са над 60 тенисисти, а в основната схема ще влезнат  24. Тази година домакините решиха да дадат една специална покана („уайлд кард“). Неин притежател е 16-годишният Хари Радков, който е част от ТК „Левски“. От квалификациите място в схемата ще заслужат 8 тенисисти.

Наградният фонд на надпреварата е 2000 лв., като 1000 лв. ще спечели шампионът. Квалификациите започват в петък, а в събота ще са първите мачове от основната схема. Финалът на надпреварата е във вторник.

Шампион миналата година стана Пламен Милушев, който ще защитава титлата си. Записванията за основната схема продължават още няколко дни.
Организаторите увериха, че са подготвени да изпълнят и спазят изготвените от БФТ Правила за провеждане на състезанията от вътрешния календар.

„Вчера получихме новите изисквания и сме в пълна готовност да изпълним всички условия за безопасното провеждане на турнира“, коментира Борислав Борисов, турнирен директор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини