Франко Давин за битката с Ковид-19: Бях на ръба



22-07-2020 09:59 | Tennis24.bg

Един от бившите треньори на Григор Димитров – Франко Давин разкри, че е изкарал изключително тежко битката с Ковид-19. Аржентинският специалист сподели, че на моменти си е мислел, че няма да успее да пребори коронавируса и ще напусне този свят. Давин каза, че най-тежко му е било в дните, в които не му е достигал въздух.

„В края на юни работех много. Един ден започнах да се чувствам сякаш съм изгорял. Помислих си, че ще трябва да спра за ден. На следващия ден се завърнах към нормална работа и започнах да се чувствам уморен. Този следобед си останах вкъщи и следващата сутрин се тествах. Това беше на 25-и. Почувствах се много зле, сякаш съм с висока температура, с болки в тялото, с които не исках да ставам от леглото.

Когато си направих теста звъннах на всички, с които съм бил в контакт и никой нямаше симптоми. Помислих, че не е това, но през уикенда започнах да губя вкус и мирис. После се почувствах малко по-добре физически, но на четвъртия или петия ден започнах да кашлям и да имам недостиг на въздух. Това е най-лошото. В тази ситуация си отчаян, защото четеш всичко, което се случва“, коментира Давин, цитиран от dsport.bg.

„Най-лошото беше липсата на въздух, защото не знаеш колко дълго ще продължи. През нощта започваш да се отчайваш. В един момент започваш да чувстваш, че умираш. Беше трудно, защото не взимах нищо, така че не знаех дали ще се справя или не“.

„Взимах само парацетамол и неща, които да намалят температурата. И така продължи 3 или 4 дни, които бяха много трудни. След това започнах да се чувствам добре. Върнах се назад във възстановяването и бях ужасен от простия факт, че не знаех колко далеч ще стигна. Беше на осмия, деветия, десетия ден, когато ми казаха, че е критично. Ако продължавах да се чувствам зле, трябваше да отида в болница, тогава бях на ръба. Изолирах се у дома. Семейството ми си направи тест веднага и всички бяха негативни, което беше добре.“

„На 12-ия или 13-ия ден е друго, защото започваш да се чувстваш по-добре и виждаш какво е останало зад теб. Но в моя случай имаше 3-4 дни, в които бях много зле. Не беше лесно.“

Давин започна работа с Григор Димитров през ноември 2015-а година и остана в лагера на българина до юни 2016-та.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини