Федерер: Ще бъда напълно готов за "Ролан Гарос"



13-05-2011 02:25 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че е трябвало да спечели двубоя с Ришар Гаске, тъй като е имал много възможности да го стори. Швейцарецът определи поражението като "дразнещо", но в същото време отчете и класата на Ришар Гаске, който не трябва да бъде подценяван.

"Имах много шансове. Дори при 4:4 във втория сет наистина си мислех, че ще спечеля. Понякога обаче се получава така, че въпреки добрата си игра, губиш," обясни Федерер.

"Ришар е много добър играч. Така че не виждам причина да бъде оценявано като изненадващо неговото представяне. С него сме играли на доста големи турнири, включително полуфинал на Уимбълдън. Не знам дали сте живели в пещера, но той играе на топ ниво от години," обърна се Федерер към журналистите.

"Клеят подхожда на неговата игра и ако не играеш добре, той може да те победи. Той е много талантлив и прави малко грешки."

"Спокойно можех да спечеля 6:4, 6:3. Случилото се обаче няма да промени нищо в подготовката ми за "Ролан Гарос". Определено смятам, че не трябваше да губя този мач и загубата е дразнеща. Все пак не е лошо да имам 2-3 дни повече за почивка," заяви още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини