Ришар Гаске наказа необясним спад на Федерер (видео)



12-05-2011 20:52 | Николай Драгиев

Ришар Гаске спря серията си от осем поредни загуби срещу Роджър Федерер. Французинът надви бившия номер 1 след 4:6, 7:6(2), 7:6(4) на кортовете на "Форо Италико" в Рим още в трети кръг на местния турнир. Гаске има и още един успех над Федерер, но от далечната 2005 година, отново на клей.

Така за първи път от миналогодишното издание на "Мастърс 1000" в Рим Федерер не успява да стигне поне четвъртфинал на турнир, в който участва. Това е и седмо поражение за сезона на швейцареца.

Двубоят с Гаске бе чудесен за наблюдаване като двамата продуцираха някои наистина невероятни изпълнения, особено от бекхенд. Самият Федерер допусна трудно обясним спад, след като имаше удобна преднина от 4:2 във втория сет.

Първият сет протече изцяло по вкуса на Федерер, който бе изключително стабилен и само за 33 минути затвори с 6:4. Той успя да се справи много добре с Гаске, който сервира с 93% първи сервис.

Французинът продължи да играе далеч от основната игра и дефанзивното му поведение бе наказано успешно от Федерер, който поведе с 4:2 и не изглеждаше, че може да допусне изненада.

Гаске обаче започна да играе по-агресивно, нанасяше мощни удари и от бекхенд, и от форхенд, а освен това спечели редица важни точки на мрежата.

Гаске без проблеми спечели тайбрека на втория сет със 7:2 точки.

В третия сет двамата играха просто безгрешно сервис-геймовете си. Федерер обаче имаше проблеми в по-дългите разигравания и особено тези след негов втори начален удар.

Това бе наказано от Гаске във втория пореден тайбрек. Той бе улеснен и от няколко леки грешки на Федерер за 7:4 точки.

Интересното е, че Федерер спечели 102 точки при 97 за Гаске, но в решителните моменти на двата тайбрека, по-концентриран бе французинът.

Така Федерер има точно 10 дни за подготовка преди втория турнир от "Големия Шлем" - "Ролан Гарос".

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини