Треньорът на Григор Димитров: На прав път сме



16-06-2020 17:35 | Tennis24.bg

Треньорът на Григор Димитров Кристиан Гро вярва, че двамата са на прав път, който ще им донесе победи, когато тенисът се завърне след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус.

“Мисля, че свършихме доста работа. Григор изглеждаше добре през първия мач миналата седмица. Игра срещу добри съперници, Лайович е добър. Изигра и страхотен мач срещу Тийм, който е най-добрият на клей след Надал. На добър път сме”, уверен е германският специалист.

През миналата седмица Димитров се завърна на корта, като се включи в благотворителния турнир на Новак Джокович в Белград. Там той записа победа и две загуби. През уикенда веригата “Адриа тур” се мести в хърватския град Задар, като българинът ще се включи отново.

“Сега важното е да се върнем към играта, да свикне отново да се състезава. Знам, че е различно, когато има и публика, когато хората гледат. Има повече нерви. Трябва отново да свикне с това. Изглежда, че Откритото първенство на САЩ в крайна сметка ще се състои. Добре е да изиграем няколко мача след месеци вкъщи”, добави той.

След края на турнира в сръбската столица Димитров и Гро пристигнаха в Хасково - родния град на тенисиста. Двамата дори проведоха двучасова тренировка на кортовете, където е стартирала кариерата на Григор.

“Точно пристигнахме, но градът изглежда красив, с красива природа. Напомня ми доста на моя роден град. Малко градче, хората са много любезни. Снощи си направихме доста приятна вечеря. Само позитивни неща мога да кажа”, заяви Гро, цитиран от btvnovinite.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини