Григор Димитров: Хубаво е да съм отново вкъщи



16-06-2020 14:14 | Tennis24.bg

Григор Димитров проведе двучасова тренировка в родния си град Хасково. Българинът призна, че винаги е специално да се завръща у дома и е прекарал страхотно в сръбската столица Белград изминалия уикенд, когато взе участие в дебютното издание на Адриа тур.

„Чудесно е, все едно не съм напускал. Хубаво е да съм отново вкъщи. Не помня кога за последно бях стъпвал на този корт, имал съм много хубави победи и лоши загуби, винаги изпитвам една специална носталгия, когато се завърна у дома. Знам само, че в края на тази седмица ще играем в Хърватия, ще направим още няколко подготвителни мачове.

Беше странно да се видим (с другите тенисисти) за първи път от толкова време насам – толкова много си липсвахме, прекарахме много хубави моменти и извън корта. Нещата лека-полека започнат да се нормализират, чакаме да видим кога ще са следващите турнири. Винаги ми е харесвало, когато намирам ново предизвикателство, както това след пандемията“, коментира Димитров.

Григор заяви, че не е разговарял с Новак Джокович относно подобна надпревара в България, като коментира и критиките, отправени към организаторите за неспазването на противоепидемичните мерки.

„С него често си комуникираме за много различни неща. Първо трябва да видим колко турнира ще играем, това са приоритетите ни сега. Черна гора отпадна като вариант, не сме говорили по-сериозно по отношение на това да има такъв турнир и в България. Всяка една страна се бори с вируса по собствен начин, това не зависи от нас, каквото ни казваха, спазвахме абсолютно всичко.

Когато пристигнахме, имаше публика през цялото време. Феновете ни помагат толкова много ,самата атмосфера беше много добра и всеки един от нас се наслади максимално. Последните четири месеца бяха много тежки за нас, правихме нещата по възможно най-добрия начин“, допълни 29-годишният хасковлия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини