Бекер: Ако сезонът не бъде подновен скоро, половината тенисисти ще си търсят нова работа



28-04-2020 16:05 | Tennis24.bg

От началото на март не се е играл тенис по света, като забраната ще продължи минимум до средата на месец юли. Бившият №1 в света Борис Бекер изрази надеждите си, че предстоящия в края на август Открит шампионат на САЩ ще се проведе, защото в противен случай икономическите щети върху тениса ще бъдат големи.

„Ако в момента има тенис двубой, целият свят ще го гледа и приходите от телевизиите ще дойдат. Ако зависеше от мен определено щях да опитам да проведа US Open“, коментира германската легенда.

„Знам, че ситуацията в Ню Йорк в момента не е никак розова, но се насявам положението да се стабилизира. Ако US Open не се проведе, вероятно и останалата част от сезона ще бъде спряна. Какво ще правим тогава със стотиците хора, които се нуждаят от прехрана?“.

Бекер е категоричен, че подновяването на сезона е от съществено значение за поминъка на играчите.

„Повечето тенисисти извън Топ 50, без значение при мъжете или жените, имат нужда от ежеседмичните си чекове, за да живеят. През последните 30 години ATP, WTA и ITF мислеха само за собствените си турнири и така и не успяха да се споразумеят. Но сега всички са в една лодка и се борят. Сега се открива възможност да се съберат за цял живот. Тенисът е един от спортовете, който може да се провежда без публика. Не е перфектната ситуация, но повечето  тенисисти трябва да изкарват прехраната си. Ако забраната продължи още няколко месеца. Половината от играчите ще си търсят друга работа“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини