Свитолина и Лопес подкрепиха Федерер: Сега е моментът да действаме



28-04-2020 14:58 | Tennis24.bg

Елина Свитолина и Фелисиано Лопес станаха поредните тенисисти, които изразиха мнение, че сега е подходящият момент ATP и WTA да се обединят и да излязат от кризата с коронавируса като една организация. Припомняме, че темата подхвана Роджър Федерер, който случайно или не написа пост в социалните мрежи с подобно предложение и отзвукът не закъсня.

„Получаваме актуализирана информация почти всеки ден: имаме срещи, даже утре ще имаме една голяма среща, на която със сигурност ще обсъдим това за което Роджър (Федерер) и Рафа (Надал) говореха“, коментира Свитолина пред „Евроспорт“.

„Мисля, че това е най-правилното решение и че сега е най-правилният момент да се действа. Времената са тежки и е наистина трудно да се предвиди какво ще се случи. Неяснотата около турнирите остава, според мен много неща ще зависят от отделните държави. В момента е трудно да се дават каквито и да било прогнози. Според мен в света на тениса всички трябва да мислят за обединение в този момент“, добави още украинката.

Фелисиано Лопес, който от миналата година е турнирен директор на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, също препоръчва обединение на мъжката и женската федерации.

„Мисля, че в момента ще се случат много неща. Очакваме какво ще кажат от US Open, а както знаете, от „Ролан Гарос“ вече изместиха датите за септември. На мнение съм, че сега е моментът да обединим силите си. Мисля, че това трябва да бъде най-голямата ни цел“.

Относно потенциалното подновяване на сезона, Лопес коментира така: „В момента чакаме. Положението е различно, защото в момента не можем да правим никакви планове. Мислим ден за ден, трябва да се заредим с търпение. Няма какво да направим, просто трябва да чакаме. Казах на Борис (Бекер), че за да подновим турнирите светът трябва да бъде отворен отново. Не мисля, че това ще се случи скоро“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини