Григор Димитров не одобрява идеята да играе на Ролан Гарос седмица след US Open



02-04-2020 18:19 | Станко Димов

Григор Димитров е сред тенисистите, които не одобряват идеята да участват на „Ролан Гарос“ само седмица след края на US Open. Това разкри Фабио Фонини в интервю за „Дейли експрес“.

Припомняме, че организаторите на турнира в Париж скандализираха тенис обществеността решавайки еднолично да преместят турнира в периода края на септември – началото на октомври, броени дни след Откритото първенство на САЩ.

„Не съм съгласен да играя на „Ролан Гарос“ само седмица след US Open. Разбирам организаторите, които държат турнирът да се състои, но е твърде скоро (след US Open). И не говоря само за мен, но и за хора като Рафаел Надал и Новак Джокович, които винаги стигат до финалните кръгове. Да играем 4 седмици в турнири от Големия шлем в рамките на месец не е здравословно“, коментира Фонини.

Италианецът е и сред тенисистите, които не подкрепят идеята да се играе пред празни трибуни.

„Чух мнението на много хора, когато АТП трябваше да реши какво да прави. Фелисиано Лопес, който също така е директор на турнира в Мадрид, Стан Вавринка, Григор Димитров – всички бяхме на едно и също мнение, никой не иска да играе (на „Ролан Гарос“ седмица след US Open). Дори и при затворени врата. Наясно сме, че спонсорите са важни, но ние играем заради публиката, а тя е тази, която прави един турнир. Играх при празни трибуни за Купа „Дейвис“ в Каляри, беше много тъжна гледка“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини