Надал за "чудовищния" Джокович: Въпросът с ранглистата е приключен



08-05-2011 23:52 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че почти на 100% е загубил битката за първото място в световната ранглиста. Испанецът има да защитава множество точки до US Open, докато Джокович има доста по-малко и с оглед моментната си форма изглежда в по-добра позиция.

Сърбинът детронира световния номер 1 на турнира в Мадрид след 7:5, 6:4 и си осигури шеста титла през 2011 година. Джокович може да стане №1 в случай, че спечели в Рим, а Надал не вземе участие в италианската столица.

Самият турнир в Мадрид не е любимият на Надал, тъй като условията са в пъти по-бързи от останалите клей арени. Неслучайно той има само две титли в испанската столица или не успее да стигне поне полуфинал.

"Излязох срещу невероятен играч - той прави чудовищно силна година. Беше по-добър и трябва да приема това," заяви Надал.

От 196 мача на клей след 2005 година Надал е загубил едва шест от тях. Испанецът обаче смята, че може отново да се върне на победния ритъм в Рим.

"Въпросът с първото място в ранглистата не е актуален - той е приключен. Нека не се лъжем, това е реалността. Никой не обича да губи.

"Трябва да анализирам какво ми липсва, да работя на спокойствие и да намеря нужните решения. Ще опитам да съм по-добър следващия път," обеща Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини