Местят турнира в Рим преди Ролан Гарос



22-03-2020 13:05 | Tennis24.bg

Организаторите на силния смесен турнир в Рим, който трябваше да се изиграе в началото на май, обмислят да пренасречат надпреварата за септември като подготвка на "Ролан Гарос".

Сезонът на клей през тази година беше отменен заради пандемията от коронавирус, а домакините на турнира от Големия шлем в Париж обявиха, че преместват Откритото първенство на Франция за периода от 20 септември до 4 октомври, въпреки че промяната не беше съгласувана с мъжката и женската тенис асоциации.

Това дава възможност и на други от големити турнири на червено да предпиемат подобна стъпка, от което възнамеряват да се възползват в Рим.

"Планираме да пренасрочим турнирите при мъжете и жените в Рим през тази година. Ще бъдем щастливи да станем част от подготвителните състезания за "Ролан Гарос" през септември. Бихме искали надпреварите да се играят в Рим, както е било винаги, но сме готови да сменим мястото и дори настилката, ако се наложи", заяви президентът на италианската федерация по тенис Анджело Бинаги.

Ако намерението на организаторите се осъществи, то състезанията ще трябва да се играят в седмицата след 14 септември, само ден след края на Откритото първенство на Съединените щати, което е на твърди кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини