Рубльов за Ролан Гарос: Септември е по-добре от никога



22-03-2020 11:44 | Николай Драганов

За първи път в историята "Ролан Гарос" може би ще бъде последният за годината турнир от Големия шлем. Организаторите на турнира стреляха в тъмното и го насрочиха за 20 септември, само 7 дни след края на US Open. 


Това означава, че играчите ще бъдат подложени на извънреден тест - два турнира в Големия шлем в рамките на пет седмици, на различни континенти и разлини настилки.


Освен това все още няма никаква яснота как ще се развие пандемията от коронавирус и дали той ще се завърне през есента.
Има и друг елемент - големите турнири и играчите от върха на ранглистата не са всичко в тениса, а отмяната на всички надпревари от март до юни остави огромен брой тенисисти без доходи за три месеца, което може да не е проблем за топ играчите с големи банкови сметки, но със сигурност създава сериозни затруднения на много други.


Поради тази и други причини, Андрей Рубльов коментира, че провеждането на "Ролан Гарос" през септември все пак е по-добър вариант, отколкото отмяната на турнира изобщо.


"Първоначално бях изненадан, но мисля, че е по-добре да играем "Ролан Гарос", отколкото да го отменим напълно. За разлика от отборните спортове, тенисистите нямат месечна заплата. Ние печелим парите си в зависимост от резултатите си в отделните турнири. Ако не играем, не можем да спечелим нищо. Мисля, че това е добра новина - "Ролан Гарос" предлага добри наградни фондове за много играчи", коментира Рубльов. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини