Андрееску няма да защитава титлата си в Индиън Уелс



08-03-2020 15:31 | Станко Димов

Новата звезда на канадския женски тенис Бианка Андрееску няма да защитава титлата си от силния турнир на твърди кортове в Индиън Уелс, който започва идната седмица. Действащата шампионка от US Open се оттегли от турнира часове заради неспиращи проблеми с контузия в коляното на левия крак.

Андрееску получи травмата в края на октомври на финалите на WTA в Китай и оттогава не е играла. До момента 19-годишната канадка така и не разкрива какъв точно е проблемът с коляното ѝ.

„Както много от вас знаят, аз продължавам да се възстановявам от контузията, която получих миналата година на финалите на WTA“, сподели Андрееску в съобщение, което беше публикувано в официалния „Туитър“ акаунт на Индиън Уелс.

„Изминах дълъг път на възстановяване и очаквах да дойда в Индиън Уелс и да защитавам титлата си, но за съжаление не съм на 100% възстановена. Бих искала да ви благодаря за подкрепата, която ми оказвате. Разочарована съм, че няма да изляза на корта другата седмица и да играя на турнир, от който пазя страхотни спомени. Ще положа всички усилия да се върна на корта час по-скоро“.

Миналата година Андрееску беше извън първите 150 в света и участва в Индиън Уелс с „уайлд кард“. На финала тя победи драматично Ангелик Кербер. Германката тази година също пропуска турнира, както и Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини