На Индиън Уелс обявиха мерки срещу коронавируса



07-03-2020 08:25 | Николай Драганов

Организаторите на първия за годината турнир от сериите "Мастърс" - надпреварата на твърди кортове в Индиън Уелс - обявиха предпазни мерки срещу разпространението на бушуващия в момента в целия свят нов щам на коронавирус. 


За разлика от много други спортни събития, най-вече в Китай и Италия, голямото тенис събитие на САЩ засега няма да се играе при закрити врата, а вместо това ще бъдат предприети редица превантивни мерки за недопускане разпространението на заразата сред посетителите.


На първо място те отбелязват, че всеки закупил билет по официален път може да поиска възстановяване на сумата или замяна с кредит за следващото издание на турнира през 2021-ва година. За всички останали, които все пак решат да посетят турнира тази година, важат следните мерки:


- В цялото съоръжение са поставени повече от 250 станции за измиване и дезинфекциране на ръцете

- Играчите ще трябва да се грижат за собствената си кърпа на корта и подавачите на топките няма да я пипат и да им я дават. В задната част на корта ще бъде поставен стол, за да могат играчите да поставят кърпата си за използване по време на мача

- Децата, които подават топките, ще носят ръкавици

- Служителите в ресторантите и в доставките на храни ще носят ръкавици

- Доброволците, които вземат билети на входовете, ще носят ръкавици

- Осигуряви се маски N95 за оказване на първа помощ и здравен персонал, подготвен за всякакви обстоятелства, които биха наложили използването им

- Организираното взаимодействие между играчи и фенове ще бъде ограничено в турнира

- Всички общи части в съоръжението ще се почистват ежедневно с антивирусни препарати

- Организаторите ще бъдат в непрекъсната координация с местните здравни власти и болниците за тестване на всички лица със симптоми

 

Организаторите добавят, че си запазват правото да следят ежедневно за ситуацията и при необходимост да приложат други мерки. 


Турнирът в Индиън Уелс тази година ще се проведе между 12 и 22 март, а жребият е във вторник. Шампион през миналата година стана Доминик Тийм, който ще защитава трофея си в компанията на Новак Джокович, Рафаел Надал, Григор Димитров и много други. Големият отсъстващ тази година е Роджър Федерер. При дамите носител на трофея е Бианка Андрееску. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини