Любичич: Ще остана до Федерер колкото той прецени



06-03-2020 15:14 | Станко Димов

Бившият №3 в световната ранглиста Иван Любичич заяви, че работата му с носителя на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер остава негов „приоритет номер едно“. В момента Федерер се възстановява от операция на коляното, като очакванията са да отсъства от тура до средата на юни.

„Работата с Федерер е мой първи, втори и трети приоритет. Аз съм на разположение 52 седмици годишно и ще бъда до него колкото дълго той реши“, сподели хърватинът в интервю за Tages-Anzeiger.

Двамата се познават отлично. Преди да започнат съвместна работа през 2016 г., те се бяха срещнали на корта 16 пъти, като Федерер се поздрави с 13 успеха. Две от победите на Любичич пък дойдоха на швейцарска територия – Гщаад (2001) и Базел (2003).

Хърватинът се оттегли от тениса през 2012 г., а преди да влезе в щаба на Федерер натрупа опит като треньор на Милош Раонич и мениджър на Томаш Бердих.

„Благодарен съм за възможностите, които ми дава нашият спорт, както и за привилегията да мога да работя в един отбор с Роджър“, категоричен е Любичич.

„Не знам колко дълго още ще продължи кариерата на Федерер. Този въпрос е към него. Щастлив съм, че го виждам толкова мотивиран. Той обича да играе тенис. Тенисът е нашият живот“, добави Любичич.

Очаква се Федерер да се завърне на корта за турнира в Хале, който започва на 15-ти юни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини