Надал: С Федерер ни свързва съперничество и приятелство



05-03-2020 10:40 | Николай Драганов

Роджър Федерер и Рафаел Надал създадоха едно от най-големите съперничества в историята на тениса. Те задържаха първите две места в ранглистата на ATP непрекъснато от юли 2005 г. до август 2009 г. и са единствените двама мъже в историята на тениса, завършили 6 сезона на първите две места в класацията на ATP.


От 2006 г. до 2008 г. те играха във всеки финал на Откритото първенство на Франция и Уимбълдън. Техният финал на Уимбълдън през 2008 г. ще се запомни като може би най-великият мач според много дългогодишни тенис анализатори. Финалът им на Australian Open 2017 беше един от най-очакваните големи финали в историята на тениса. Двамата също така се срещнаха на полуфинал на Уимбълдън през 2019 г., където Федерер победи Надал в четири сета.


Тяхната надпревара в Големия шлем изглежда по-завързана отвсякога, тъй като Рафа диша във врата на Федерер - испанецът вече разполага с 19 трофея, докато Федерер има 20. Следващият турнир от Големия шлем е "Ролан Гарос", който Федерер ще пропусне, а Надал както винаги е големият фаворит.


По време на скорошно интервю Рафа говори за връзката си с швейцарския шампион: „Имаме страхотна история заедно“, каза той пред CBS46.

 

„Имаме много дълги кариери и се изправяме един срещу друг в най-важните турнири от толкова дълго време. В същото време мисля, че създаваме положителни неща по отношение на благотворителността, особено събития като това преди няколко седмици в Кейптаун, Южна Африка. Това между нас е съперничество, разбира се, но в същото време е и приятелство", обобщи Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини