Григор и Надал ходили за риба край Майорка



04-03-2020 09:44 | Николай Драганов

Рафаел Надал победи Григор Димитров в демонстративен двубой в Атланта, като преди това само преди няколко дни това се случи и на турнира в Акапулко. Световният №2 разкри, че двамата с българина са добри приятели. "Тенисът е до време, приятелството е завинаги", коментира Рафа по отношение на Димитров.


Нещо повече - испанецът разказа, че преди време Григор му е гостувал в Майорка, като двамата са се отдали на риболов. "Бяхме заедно в Майорка. Излязохме с лодката да хванем малко риба", разкри Рафа.


33-годишният Надал и 28-годишният Димитров са играли 14 пъти помежду си в ATP тура, като Рафа води с 13:1 победи. Единствената победа на Григор беше през 2016-та година в Пекин. След това Надал е спечелил 6 поредни мача, като най-запомнящ се беше петсетовия им петчасов двубой на полуфиналите на Australian Open през 2017-та година. 


И двамата ще се завърнат на корта след седмица в първия за годината турнир от сериите "Мастърс" - надпреварата в Индиън Уелс. Надал има три трофея от Индиън Уелс, но за последно спечели турнира през 2013-та година. През миналата година той стигна до полуфиналите, но се отказа преди мача си с Роджър Федерер, а впоследствие швейцарецът загуби финала от Доминик Тийм. 


Димитров не игра в Индиън Уелс преди 12 месеца заради контузия, от която се завърна малко по-късно в Маями. Никога досега в кариерата си Григор не е прескачал трети кръг в Индиън Уелс при седем участия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини