ВИДЕО: Рафа на полуфинал



06-05-2011 18:23 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава наказателната си акция от началото на сезона на клей. Световният номер 1 се класира за полуфинал на турнира в Мадрид, след като се справи с лекота с Микаел Лодра – 6:2, 6:2 след малко повече от час игра.

 

През цялата среща Надал диктуваше събитията на корта и напълно заслужи бързата си победа. В спор за място на финал Рафа ще се изправи срещу Роджър Федерер.


Двубоят на централния корт „Маноло Сантана” започна потресаващо. Сякаш в тренировъчно темпо Рафа поведе с 4:0 гейма след около 10-15 минутки игра и на практика показа, че интрига в мача няма да има. Усещайки на къде отиват нещата, зрителите започнаха да окуражават Лодра, който все пак спаси честта си с два гейма.


В началото на втория сет 30-годишният французин спечели първите си два сервис-гейма, но всичко свърши някъде там. Надал пробив за 3:2, след което майсторски „довърши” започнатото – 6:2, 6:2 и място на полуфинал.


Любопитното е, че ако се изправи срещу Федерер на полуфинала, то двамата ще повторят финалния сблъсък от турнира за последните 2 сезона. Ако пък играе със Сьодерлинг, двубоят ще бъде своеобразно повторение на миналогодишния финал на „Ролан Гарос”.

 

Именно шведът е последният човек на планетата, който успя да победи Рафа на клей – стори го на „Ролан Гарос” преди 2 години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини