Белучи е първият полуфиналист в Мадрид



06-05-2011 16:20 | Станко Димов

Томас Белучи е първият полуфиналист на турнира в Мадрид. Бразилецът  се наложи със 7:6 (2), 6:3 над Томаш Бердих, като по този начин записа втора поредна победа над играч от Топ 10. Както е известно вчера Белучи се справи също в два сета с Анди Мъри.


Мачът днес бе изключително равностоен, като за повече от час и половина игра пред двамата се откри една единствена точка за пробив, реализирана безупречно от световния номер 36.


В първият сет Белучи и Бердих изнесоха открит урок по изпълнение начален удар. Двамата бяха безупречни в сервис-геймовете си и очаквано стигнаха до тайбрек, който бе категорично спечелен от Белучи със 7:2 точки.


През втория сет бразилецът получи допълнителна доза увереност и търпеливо изчакваше своя момент. Той настъпи в осмия гейм, когато при първия брейк-бол в мача Белучи поведе с 5:3.

 

Със сервис на своя страна левичарят от Бразилия не остави шанс на Бердих да реагира и записа най-голямото постижение в кариерата си до момента.


Съперник на Белучи на полуфиналите ще стане ясен късно тази вечер, когато на корта ще излязат световният номер 2 Новак Джокович и испанецът Давид Ферер. Както е известно сърбинът няма загуба от началото на сезона, а при победа днес ще подобри постижението на Иван Лендъл от 29 поредни победи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини