18-годишен елиминира Гофен, нов успех за Рубльов



13-02-2020 16:28 | Станко Димов

Яник Синер записа най-значимата победа в кариерата си до момента. 18-годишният италианец се наложи със 7:6 (7), 7:5 над Давид Гофен и се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Ротердам, който е от категория АТП 500. Синер приключи срещата с 27 печеливши удара на сметката си, които му осигури първи успех над представител на Топ 10 на ранглистата.

На четвъртфиналите участващият с „уайлд кард“ тийнейджър ще премери сили с испанеца Пабло Кареньо Буста.

„Чувствам се невероятно, особено сега, в този момент“, сподели Синер след последната точка в мача. „Не е лесно да се играе срещу Гофен. Той е много стабилен и те принуждава от време на време да търсиш печеливш удар, или някаква промяна в ритъма“.

Първият сет продължи 68 минути и приключи с уинър от форхенд на Синер, негов 15-ти в мача. През втората част Гофен започна по-уверено и поведе с 2:0 гейма, но младокът не се смути и успя не само бързо да изравни, но и да пробие за 6:5, възползвайки се от седмата двойна грешка на Гофен.

Сервирайки за успеха италианецът не трепна. Относно предстоящия дуел с Пабло, той каза следното: „Знам, че е труден съперник, но трябва да науча още подробности за него. Със сигурност няма да бъде лесен двубой. Да не забравяме, че той победи Роберто Баутиста Агут, който е чудесен играч“.

Място на четвъртфиналите си осигури и Андрей Рубльов. Руснакът регистрира 13-та победа от 14 мача от началото на годината, след като се наложи със 7:5, 6:3 над Александър Бублик. Срещата продължи 80 минути, а след нейния край Рубльов увеличи на 3-0 победи преднината си в преките дуели с казахстанеца.

На четвъртфиналите Рубльов, който миналия месец спечели титлите в Доха и Аделаида, очаква победителя от двубоя Вашек Поспишил – Филип Краинович, които ще играят след 22:00 часа тази вечер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини