Водачът в схемата Медведев изхвърча на старта



12-02-2020 21:47 | Станко Димов

Първата голяма изненада на турнира в зала в Ротердам е факт! Водачът в схемата Данийл Медведев напусна турнира още на старта, след като претърпя поражение с 0:2 сета от Вашек Поспишил, в отделните части 4:6, 3:6.

Началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобен финал. Петият в света Медведев започна с пробив и преднина 2:0 гейма, но Поспишил успя веднага да навакса изоставането си – 2:2.

Ключовият момент в мача дойде в деветия гейм, в който Поспишил се измъкна от ситуация 0:40. В ответната игра канадецът направи пробив, който беше с цената на сет.

През втората част Поспишил направи един брейк за преднина 3:1, което се оказа достатъчно за него малко по-късно да спечели двубоя и да поднесе голямата изненада в първия кръг на турнира.

Поспишил, който миналата седмица игра финал в Монпелие, където отстъпи пред Гаел Монфис, ще играе във втория кръг срещу Филип Краинович (Сърбия).

Отпадането на старта ще коства на Медведев и сериозен брой точки за ранглистата, тъй като руснакът имаше да защитава полуфинал от миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини