Тийм: Гледам напред към следващата година (видео)



02-02-2020 15:26 | Tennis24.bg

Доминик Тийм загуби и третото си участие във финал на турнир от Големия шлем. Австриецът отстъпи с 2:3 сета пред Новак Джокович в двубоя за трофея на Australian Open, в отделните части 4:6, 6:4, 6:2, 3:6, 4:6 след точно 4 часа игра.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

На церемонията след финала Тийм сподели, че е бил близо до успеха, но изказа и поздравленията си за заслужилия шампион Джокович. Австриецът обърна специално внимание и на случващото се извън корта в Австралия, където месеци наред местните власти се борят с пожари.

Ето какво каза Доминик в речка си на корта:  

„Преди всичко огромни поздравления към Новак. Той записа невероятно постижение, както и за неговия екип. Това, което правите е впечатляващо. Той и още други двама (визира Роджър Федерер и Рафаел Надал) вдигнаха равнището на тениса на изключително ниво. Днес не ми достигна малко.

В живота има по-важни неща от тениса. Australian Open  беше приятно развлечение след всичко, което се случи в тази прекрасна страна през последните месеци. Надявам се хората, които продължават да се борят с пожарите, да успеят да се справят и ще овладеят ситуацията. Изпитах огромна подкрепа през тези две седмици, благодаря на всички, които дойдоха да гледат, както и на организаторите. За мен е абсолютно удоволствие да бъда тук. Australian Open е едно от най-добрите спортни състезания в света изобщо. Гледам напред към следващата година".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини