Речта на шампиона: Бъдете със семействата си и се обичайте



02-02-2020 15:17 | Tennis24.bg

Новак Джокович имаше трогателна реч на корта след победата си на Australian Open. На финала сърбинът се наложи с 3:2 сета над Доминик Тийм, в отделните части 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 след точно 4 часа игра.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

На церемонията по награждаването Джокович поздрави достойния си опонент и говори емоционално за смъртта на Коби Браянт и пожарите в Австралия, които отнеха човешки животи.

„Ще започна речта си с поздравления за Доминик за невероятния турнир, който направи. Днес имаше тежък двубой, нещата за него не се получиха, но беше много близо. Със сигурност имаш още много време пред теб да стигнеш до тези големи титли, при това не една а много повече“, обърна се шампионът към своя подгласник.

„Огромен респект към екипа на Тийм. Те винаги са показвали уважение към мен и моите хора и аз го оценявам. Вършите страхотна работа и ви пожелавам успех. Благодаря и на моя екип, моето семейство, брат ми, който е тук. Благодаря ти че дойде в Австралия, за да прекараш качествено време с мен“.

Както Доми каза, някои ужасни неща се случиха в Австралия. Страната трябваше да се справя с огромни пожари, хора загубиха живота си. През тези дни загубих един човек, който приемам за много близък, за мой ментор - Коби Браянт. Всичко това е едно напомняне за нас, че трябва да сме със семействата си, да сме близко до хората, които ни обичаме. Да бъдем сплотени и единни. Ние сме професионални спортисти и даваме всичко от себе си на корта, но има много по-важни неща в живота, на които трябва да обръщаме внимание“, добави Джокович.

В заключение сърбинът каза, че е изключително благодарен отново да спечели любимия си турнир.  

„Благодаря на всички хора, които пристигнаха тук в последните две седмици да ни подкрепят. Трудно ми да изброя всички организатори, защото няма да ми стигне цялата вечер. Но вие отново свършихте страхотна работа. Това е любимият ми турнир, любимият ми корт и съм щастлив, че отново държа трофея“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини