Любопитни факти за Томи Пол



21-01-2020 17:19 | Станко Димов

22-годишният американец Томи Пол ще бъде второто изпитание на Григор Димитров на Australian Open. Срещата между тях ще се изиграе в сряда сутрин (около 05:30-06:00 часа българско време). Дуелът стана факт, след като Пол надви в първия кръг опитния аржентинец Леонардо Майер – 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.

За Пол това беше първа победа в основна схема на турнир от Големия шлем! 22-годишният американец започна седмицата като №80 в ранглистата на АТП, където най-доброто му постижение е №79 от края на миналата година. Пол няма трофей от световния тур, но миналата година спечели два „Чаланджъра“ на родна земя, които го вкараха в Топ 100 на ранглистата.

Макар и представител на американската школа, роденият в Грийнвайл (Южна Каролина) тенисист обича най-много да играе на клей! Не е случаен фактът, че като юноша той успява да спечели „Ролан Гарос“. Това се случва през 2015 г. Има и финал на US Open, отново от сезон 2015 г. И в двата случая съперник на финала е Тейлър Фриц.

За съжаление на Пол, през последните 3 години той често страда от контузии, които му пречат да играе редовно и да прогресира в ранглистата.

Томи Пол е висок 185 см, играе с дясна ръка и изпълнява бекхенд с две ръце. Започва да играе тенис когато е на 7 години. Идолът му в детските години е Анди Родик. Любимият му турнир е US Open, а любимият удар – този над глава. През юли 2016 г. е шафер на сватбата на Тейлър Фриц.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини