Гофен обърна Димитров, мачът на двойки ще бъде решаващ



07-01-2020 12:56 | Станко Димов

Давид Гофен победи Григор Димитров и изравни резултата в серията между Белгия и България – 1:1. Гофен осъществи обрат – 4:6, 6:2, 6:2 и регистрира едва втората си победа в преките двубои с българина (2-8). В първия мач от дуела днес Димитър Кузманов не даде шанс на Стив Дарси и го победи с 6:0, 6:3.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Димитров започна силно мача и поведе с 3:0. Гофен получи два шанса да пробие Григор в петия гейм. Първият го изпусна, пращайки топката в мрежата, но при втория си опит белгиецът проби. Димитров веднага върна пробива и поведе с 4:2. В седмия гейм Гофен поведе с 40:15. Димитров отрази първата точка за пробив, но след това двойна грешка даде гейма на белгиеца. Гофен получи нов шанс за пробив и при 4:4. Отличен сервис на Григор парира тази възможност и той успя да поведе с 5:4. Димитров успя от втората си възможност да направи нов пробив в гейм номер 10 и затвори сета с 6:4.

Втората част започна с преднина от 3:0 за Гофен и два пробива. Капитанът ни все пак успя да намали изоставането - 3:1. Димитров обаче допусна нов брейк, а първата ракета на Белгия го затвърди и поведе с 5:1. При 5:2 Гофен затвори сета на собствено подаване.

Третата част отново започна лошо за Григор. Той допусна пробив в третия гейм за 1:2. Димитров изпусна две възможности за рибрейк при 2:3. Още в следващия гейм Гофен постигна нов пробив и поведе с 5:2. На собствено подаване Гофен затвори мача с гейм на нула.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини