Капитанът Григор: Тимът на България е обединен



02-01-2020 11:05 | Николай Драганов

Григор Димитров ще има натоварена програма в Сидни - първата ракета на България ще бъде играещ капитан на тима ни по време на ATP Cup, което предполага сериозна заетост и малко време за почивка и подготовка. 


Димитров ще започне петъчния ден, когато стартира първото издание на новия отборен турнир на ATP, като треньор на втората ни ракета Димитър Кузманов. Само десет минути след като свърши този двубой, той ще трябва да излезе от ролята на треньор и да влезе на корта като играч за своя двубой. След неговия край го очаква потенциална 45-та минутна почивка, преди да излезе отново на корта за мач на двойки - ако прецени. При положение, че избере двойка без своето участие, той ще се върне в ролята на капитан и ще раздава наставления около корта.


"Мислех затова, не знам как ще се получат нещата. Правил съм го преди - да скоча на корта с петминутна загрявка или нещо от този сорт. Разбира се, ще внимавам много да не претоваря тялото си, но се чувствам свеж", коментира Димитров пред официалния сайт на турнира.


"Знам, че няма да е много лесно просто да стоя отстрани по време на първия мач. Да изляза на корта минути след него ще бъде предизвикателство. Но съм развълнуван. Ще бъда готов, а освен това имаме подкрепата на всички момчета в тима", добави той.
Откакто пристигна в Австралия, Григор вече изпълнява активно ролята си на капитан, като прекарва цялото си време с момчетата от тима на корта и извън него, посочва сайтът на ATP Cup.


"Предизвикателство е, няма съмнение. Винаги съм си представял какво ще бъде от другата страна. Да си треньор не е никак лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога единствено да споделя своя опит, моите размисли с момчетата. Затова се наричаме отбор. Можем да обсъждаме, да търсим начини за подход към всеки отделен мач и всеки нов ден, което е страхотно. Много е различно от това, което съм правил досега", коментира Гришо.


"Със сигурност ще се изправя пред по-различно напрежение - и от двете страни на корта. Но живея с напрежението през целия си живот. Това прави нещата още по-специални за мен и момчетата. Не бих казал, че търсиш изрично подкрепата на останалите, но това е което прави един чудесен отбор: обединението. Мисля, че го имаме. Независимо по кое време, ние напълно се подкрепяме за всяко нещо и може би това е най-важното", добави звездата на България. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини