Лейвър: Циципас и Тийм ще спечелят Мейджър догодина



18-11-2019 17:12 | Николай Драганов

Тенис легендата Род Лейвър поздрави младите финалисти в заключителния турнир на ATP в Лондон Стефанос Циципас и Доминик Тийм. Двамата изиграха страхотен двубой, завършил с победа на Циципас в решителен тайбрек на третия сет.


Те успяха да достигнат до финала в година, в която в надпреварата участваха Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер. Това очаквано предизвика много коментари, че следващите поколения са готови да се намесят в битката и за турнирите от Големия шлем, които все още са доминирани от голямата тройка.


"Невероятно състезание, страхотно спортсменство, зараждащо се съперничество. Поздравления Стефанос Циципас - тенисът е в добри ръце. Доминик Тийм също имаше невероятна година и само няколко точки го разделиха от трофея. Очаквам и двамата да спечелят мейджър титли през 2020-та година", написа Род Лейвър в своя профил в "Туитър".


Поздравления към двамата играчи отправиха още Тим Хенман, Борис Бекер и други. "Тийм беше фантастичен в решителните сетове тази година, но Циципас показа невероятно израстване и зрялост. Заслужи най-голямата си титла", коментира Хенман. "Суперзвезда се роди пред очите ми, той е истински хит!", добави Бекер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини